• Two commercial complexes bringing a new life & experience to Xuhui Shanghai & Binjiang Hangzhou

    26 February 2018

    ASE Mall Xuhui Shanghai

    (22 February 2018, China) For more than 40 years, innovative architect firm DLN has brought original architectural design to commercial shopping mall projects. From Hysan Place and Lee Garden I in Hong Kong Causeway Bay, K11 in Tsim Sha Tsui and Festival Walk in Kowloon Tong, to K11 in Shenyang, the PRC, to name a few.


    The DLN designed new project Longfor Paradise Walk in Binjiang Hangzhou is a commercial complex with a total area of 240,000 square meters. Located at the core area of the CBD in Binjiang District, Hangzhou, and adjacent to the district government, the design of the layout of this commercial complex has rail transit and highly efficient building space in principle from the early stage of planning and designing.

    The site is equipped with a dual subway configuration, providing seamless connectivity and activating public transport oriented development (TOD). Longfor Paradise Walk not only fills up the vacancy of the large-scale multi-function complex in the Binjiang area, but also leads the business pattern and set the paradigm of the entire Binjiang and even Hangzhou, in bringing a new life style and the ultimate consumer experience to Hangzhou citizens.

    Known as the Silicon Valley of Hangzhou, Binjiang district is an important economic growth high-tech zone in Hangzhou. It brings together more than 300,000 high-tech business crowds and sophisticated residents. The area has gradually improved its facilities in medical treatment, education and transportation. However, the existing retail outlets are relatively monotonous and not enough to support consumer demand. The opening of the Longfor Paradise Walk provides a comprehensive enhancement to the business facilities in Binjiang District and becomes a model and trend indicator for Hangzhou’s commercial complex.

    Longfor Paradise Walk Binjiang Hangzhou

    The design concept of Longfor Paradise Walk in Binjiang took inspiration from Qiantang River, due to the proximity of the site to the famous river. Inspired by the tides, the waves and the ripples, the architectural design of the building demonstrates fluency in point, line, surface and color, and opens up five floors to a vast space of four different themes, with every floor has its own unique identity, and offer specialty shopping and leisure experience. The 600 square meters large indoor atrium is the ideal venue for all kinds of art and fashion events. Nearly 10,000 square meters of floor space is catered to children related business to meet the needs of parents and family customers.

    Henry Lau, DLN’s Deputy Managing Director, said: “The design principles Longfor Paradise Walk in Binjiang bring out a new business complex that changes the urban landscape and commercial facilities with forward-thinking spatial planning, personalized services and convenient transport links.” Another newly completed project designed by DLN is the Xuhui ASE Mall in Shanghai. Located at the south of Xujiahui shopping and tourist area in Shanghai and conveniently connected to Caobao Road metro stop, the 130,000 square meters of floor space brings together apparel, specialty restaurants, entertainment, digital electronics, children, sports, lifestyle stores and other retails.

    Xuhui ASE Mall is a socially oriented shopping complex with a focus on entertainment and food and beverage business. The architectural design enhances the flow of people from underground to commercial space with a smooth vertical traffic system. The project building is divided into two organic units, with terraces provided for food and beverage venues. The traditional concept of atrium is replaced by the walking street and piazza in between the units.

    ASE Mall Xuhui Shanghai

    ASE Mall Xuhui Shanghai


    Overall, the site is covered by a gigantic openable canopy, which enables the building to become a universal gathering spot by reducing the impact of weather on the open space, and providing visitors a pleasant leisure and shopping environment. The contemporary design blends perfectly with the cosmopolitan environment and brings energy to the vibrant shopping complex.

    Henry Lau, DLN’s Deputy Managing Director, said: “The design concept, in line with the theme of the Xuhui ASE Mall, is to create a lively atmosphere for social gatherings, shopping and entertainment. The introduction of neon sign features for the first time instantly creates a bustling city atmosphere similar to the vibrant Hong Kong. Xuhui ASE Mall is set to become a new social and entertainment hub in the vicinity.”




    More Projects
    Harbouring Hope for a Revitalised Waterfront
    A key plot in Hong Kong’s Central Harbourfront has the potential to deliver an iconic destination for the city. Benoy offers a series of design ideas to promote thinking about what a future Hong Kong postcard might look like. So far, 2017 has been a record-breaking year for commercial land purchases in Hong Kong. In May, Henderson Land Development set a world record [...]
    Strength. Openness. Connection. [Materials that embody the nature of law]
    In 2013, the University of Waikato in Hamilton, New Zealand announced plans to mark its 50th anniversary with plans for a multi-million dollar building to house Te Piringa – Faculty of Law and Waikato Management School’s Centre for Corporate and Executive Education.  The University of Waikato Law and Management School building. All photos: Stephen Barker/Barker [...]
    Benoy Presents Ideas for New Central Harbourfront
    The Benoy urban design team has come up with some ideas for New Central Harbourfront Site 3 in Hong Kong, with a view to sparking conversation and promoting innovative thinking. Site 3 lies between Jardine House and the Central Ferry Piers. At an event arranged by the Urban Land Institute, Benoy unveiled illustrations of three concepts of how the site might look when developed. Benoy joined [...]
    New Shanghai Landmark Centre Accentuates Past and Present
    Construction of the Shanghai Landmark Centre, designed by Aedas, is now complete. The development sits on the north bank of Suzhou Creek in Shanghai, looking out over the northern stretch of the Bund and the Huangpu River. It is surrounded by low-rise housing and a number of historical buildings, which gives the area a distinct urban fabric. The need to reflect the qualities of historical [...]
    Benoy delivers the travel experience design at Changi Airport Terminal 4
    (26 September 2017, Hong Kong) Benoy is delighted for the media and public to have a first look at Changi Airport Terminal 4 (T4) in Singapore. Benoy is the Design Architect, Interior Designer and Wayfinding and Signage Designer of the new terminal, which delivers the future of airport terminal design. T4 opened its doors to the media earlier this week for an exclusive preview of the [...]
    10 Design Unveils a new seafront master plan on Egypt’s Spectacular Mediterranean Coast
    (31 May 2017) 10 DESIGN is the Master Planner for the Jefaira development, overlooking the enchanting shores of the Mediterranean on the Egyptian North Coast. The site of 550 hectares stretches 3 km along the seafront with natural beaches and cliffs forming a unique topography.       INERTIA Properties’ vision for the project is to create a world class residential and tourism [...]
    House Proud
    Arquitectonica’s Alba condominium development sets a high standard for sustainable sophistication in Singapore. Great architectural  practices create buildings that respond to their environment and feel more at home in their setting as time marches on. Arquitectonica understands this better than most and have offered a case study in delivering high-quality, sensitive architecture with the [...]
    Sustainable and High-End Residential on the Multimedia Super Corridor
    Mirage By the Lake serves as a well-considered example of contemporary Malaysian architecture born from the requirement of high-end housing and the desire for a project that delivered on sustainability, cultural sensitivity and qualitative return. Location sensitive Through strategic orientation and articulation, regardless of size, all are afforded democratic access to lights, views and [...]
    First phase completes at CIBIS
    A new office building designed by Broadway Malyan has completed in Jakarta, offering high quality business space in the city.Tower 9, part of CIBIS Business Park, comprises 54,800 sqm of office and ground level retail space and includes the largest Grade A space available in Jakarta, with floorplates of 4,000 sqm. The completion marks the first phase of the business park that is being [...]