• The Indochine-Vietnamese Wood-fire Kitchen by PANORAMA Design

    14 December 2022
    The Vietnamese word SẾP is originated from the French word “Chef”, the design of this fine dining restaurant in bustling Central area of Hong Kong evokes the historical and cultural origins of the unique Vietnamese cuisine served. A sophisticated yet modern setting was derived by juxtaposition of Indochine-Vietnamese features and wood-fire inspired material palettes. Re-interpretation of the spatial order of a typical Indochine-Vietnamese mansion has been adopted to give hierarchy, layers and details to the space.


    Reception Area
    In the reception area the customers were greeted by an antique cabinet-like counter. Burnt timber wall cladding was used to express a “charred” sensation starting from this semi see-through foyer space and throughout the restaurant in setting a dark tone to complement SEP’s signature smoked & charcoaled dishes.

    Show Kitchen
    Wood-fire cooking method originated from the ethnic minorities of the hill tribes at Vietnam’s mountainous region was demonstrated by the Chef in the show kitchen and enriched the 5 senses of all diners.

    Open Dining Area
    Bamboo was transformed into arch features to define a courtyard-like open dining area. A palette of orange contrasted with dark hues unified the décor, bench seating backed with patterned window panel and golden wall sconce overseeing the beautiful urban scenery. The cosy and artisanal touch were completed with atmospheric lighting and contemporary Vietnamese artwork. The overall lighting scheme was strategically designed to elevate the dining experience and accentuated the nature-inspired features as though sunlight passing through leafy bough.

    Private Dining Areas
    Private dining areas including three openable rooms that can be configured to accommodate from 8 to 28 diners with sliding partitions to maximize the spatial flexibility. A 10-people VIP room modelled as the master room of the mansion in sheer simplicity combined with opulent visual richness, and made subtle reference to Vietnamese Indo-chine ethos to achieve a “rustic-chic” ambience with contemporary flair.

    Client: Lai Sung Dining
    Location: H Code, Central, Hong Kong
    Interior design: PANORAMA Design Group
    Design Director: Horace Pan
    Project Director: Dennis Leong, Sunny Li
    Design Team: Reeve Poon, Nelca Wan, Ada Yiu, Elias Li
    Area: 500 sqm
    Completion Date: Nov 2022
    Photographer: Ng Siu Fung, etoN

    Video

    Z8 Fury G5 | Z by HP


    The Living System | A Short Film by Seven Z Ambassadors | Z by HP

     
    Gallery

    no images were found